Milkbar

Milkbar

MILKBAR

Milkbar is ontstaan in Amsterdam en vernoemd naar de melkbar uit Stanley Kubrick’s spraakmakende film ‘Clockwork Orange’. De band werd 3FM Serious Talent en kreeg airplay met de singles ‘Accident’, ‘The King’ en super crazy turbo tophit ‘I’m a Soldier’. De liedjes waren veelvuldig te horen op de radio en in tv-programma’s als Eredivisie Live en VI Oranje. De band speelde bij o.a Giel, Toppop 3, De Wereld Draait Door en BNN’s That’s Live.

MONDAY CLUB

Eind 2012 verscheen het debuutalbum Monday Club. De band ging een exclusieve samenwerking aan met Agents After All en opende het nieuwe jaar met een succesvol optreden op Noorderslag. Live maakte Milkbar indruk op festivals door heel Nederland, op de Uitmarkt, de Popronde en tijdens de albumtour.

STARGATE MUSIC

Na de debuutplaat ging de band op zoek naar nieuwe inspiratie en vond deze in de bossen van Baarn bij producers Holger Schwedt (Anouk, Miss Montreal, Go Back To The Zoo) & Sander Rozeboom (Van Velzen, Caro Emerald).

THE KING & BANGBANGBANG

De samenwerking zorgde voor een nieuw geluid. Ze schreven tientallen liedjes, kozen de beste en brachten als eerste single ‘The King’ uit. Na The King volgde een onverwacht Nederlandstalig avontuur met de single ‘BangBangBang’. Een rock&roll protestsong anno 2015 als aanklacht tegen de bankhangende, klagende online gebruiker. De band primeurde het nummer live op radio 3FM bij GIEL!

NIEUWE EP: MOUSTACHE

23 mei 2016 releasen Milkbar & Stargate Music de gloednieuwe EP ‘Moustache’. De EP Moustache is een gloeiendhete plaat met 8 tracks met daarop de nieuwe Milkbar sound. Moustache is het resultaat van een jaar lang intensieve, nachtenlange sessies vol rock&roll & bromance tussen de mannen van Milkbar en producers Holger Schwedt & Sander Rozeboom. In de aanloop naar de EP release, verschijnt de nieuwe single ‘Song for the Sinners’. De single is een samenwerking tussen Milkbar, Sander Rozeboom, Holger en Yoshi Breen (Sunday Sun).

“Moustache voelt als een gloednieuwe snor” – Chris Murphy

Chris Murphy – zang
Derek de Beurs – gitaar
Ralph de Beurs – bass
Arjen Rommers – toetsen
Antonio Consilvio – drums