PUDDINGPOP
18 JUNI 2016

18062016_puddingpop

Festivalinfo

Op 7 September 1986 werd het eerste lustrum gevierd van poppodium De Geut, aan de Zwarteweg in Leusden, met een festival. Leusden beleefde haar eerste Puddingpop met circa 800 enthousiaste bezoekers en headliners: I’ve Got The Bullits en het schaars geklede Centerfold. Organisatie en bezoekers waren het erover eens; Puddingpop smaakte naar meer en kwam structureel als seizoensopener terug in een feesttent achter De Geut. Namen als Claw Boys Claw, Candy Dulfer en Fatal Flowers droegen er aan bij dat het bezoekersaantal jaarlijks toenam en in 1989 zorgde de combinatie van Tröckener Kecks en De Dijk voor de eerste uitverkochte editie.

In 1992 verhuisde Puddingpop naar de huidige locatie aan de Bavoortseweg in Leusden en programmeerde grote namen als Rowwen Heze, Raymond van het Groenewoud en wederom De Dijk. Nadat er aanvankelijk al gekozen was van een verplaatsing naar juni (einde van het seizoen) kreeg het regionale talent in 1997 meer ruimte op een tweede podium. Met de komst van dit Zuidpodium beleefde Puddingpop weer een uitverkochte editie en die werd in 1998 nog eens dunnetjes over gedaan vooral dankzij de programmering van de toen net doorgebroken Anouk.

Ook in het begin van de nieuwe eeuw was het festival meerdere malen uitverkocht met ook steeds vaker al in de middag grote namen op het podium zoals Intwine en Kane. Bij het twintig jarig bestaan pakte Puddingpop groots uit want naast het reguliere festival in Juni met Di-rect als headliner was er in September een speciale editie met de vaderlandse topact die al die jaren had ontbroken: Golden Earring.

In de jaren na dit jubileum beleefde het festival mooie edities met telkens weer grote namen afgewisseld met lokaal en regionaal talent. Puddingpop is inmiddels een vaste waarde in de regio Leusden met een trouwe harde kern van vrijwilligers en ieder jaar weer naar Leusden terugkerende bezoekers. Ook in 2010 was iedereen weer van de partij bij het 25 jarig jubileum met een feestelijke line-up met vertrouwde namen als Claw Boys Claw en De Dijk, maar ook de destijds spectaculaire nieuwkomer Waylon.

Puddingpop is inmiddels een niet meer weg te denken feestje, waar velen zich ieder voorjaar weer op kunnen verheugen!

Voor meer info check: http://www.puddingpop.nl/